Inceputul unui nou demers in parohie


UPDATE 28.12.2019 
Au inceput sa apara rezultatele studiului geotehnic si a incercarilor de laborator (caramida si mortar).
Lasam mai jos interpretarea lor:

INTERPRETAREA REZULTATELOR INVESTIGATIILOR INTREPRINSE PANA LA DATA 20 DECEMBRIE 2019

1.    Pe teren s-au analizat fisurile si crapaturile existente in peretii de zidarie simpla de caramida, urmand sa se efectueze un releveu al acestora in vederea stabilirii cauzelor care au produs aceste fisuri si crapaturi ,precum si in vederea reparatiilor acestora , a tehnicilor necesare si a materialelor ce se vor utiliza.
2.    Pe teren s-au facut doua dezveliri la fundatia cladirii , unul in zona veche a bisericii si unul in zona unde s-a facut extinderea ulterioara. In sondajele efectuate se vad crapaturi in fundatii si fisuri in elementele de caramida  datorate diverselor solicitari; eforturi de compresiune puternice, tasari diferentiate ,infiltratii de apa , seism, etc.
3.    S-au extras doua probe de caramida care au fost testate la compresiune in laborator in vederea stabilirii rezistentei standardizate la compresiune a acestora. Chiar daca constrcutia a fost realizata in anii 1880 , rezultatele arata ca caramida are rezistente superioare .
4.    Analiza probelor de laborator  arata ca terenul de fundare este bun, presiunea conventionala de calcul a terenului are o valuare de 220 kPa, corespunzatoare unei strat de argila prafoasa cafenie, tare. 

In acest moment se lucreaza la releveele bisericii. In mod normal ar trebui finalizate pana pe 15 ianuarie, dar credem ca se va mai amana termenul datorita venirii Sarbatorilor de iarna dar si a iernii propriu-zise,

In contul parohiei avem suma de 6.969,41 lei. Urmatoarea plata care se va face la sfarsitul lunii ianuarie va fi de 10.000 lei. Platile sunt etapizate conform desfasuratorului de mai jos. Cine poate sa ne sustina in demersul nostru este rugat sa o faca fie direct in contul parohiei, fie la biserica unde va primi o chitanta.


Va multumim!

Astazi, 4 decembrie 2019 este o zi deosebit de importanta pentru parohia noastra! Cu binecuvantarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor am pus un început bun în parohia noastră: am incheiat un contract cu firma SC PROIECTARE CONSTRUCȚII BUCUREȘTI SRL în vederea realizării documentației necesare pentru reconsolidarea bisericii și refacerea exteriorului mult deteriorat.

Biserica noastră este un monument istoric din secoul 19, mai exact anul 1884. Este ctitoria soților Eftimie și Sofia Diamandescu. Eftimie Diamandescu, fost primar al Bucureștilor pe lângă biserica, a ctitorit în satul Bălăceanca și școala și un spital de infirmerie (azi Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu).

Școala nu mai există azi. Dar există una nouă ctitorită de actualul primar, dl Gelu Apostol.

Spitalul de Psihiatrie este deja in faza de restaurare.

Acum, este rândul bisericii noastre!

Ce am deslușit până în acest moment ne îngrijorează! Există semne clare că altarul bisericii tinde să se desprindă de restul bisericii. S-a făcut o săpătură să vedem adâncimea temeliei și s-a constatat faptul că temelia are doar 90 cm, este din cărămidă și este fisurată. Fisura pornește de la acoperiș și merge până jos la temelie. Sunt mai multe fisuri mari la nivelul altarului.  Apoi, s-a scos o mostră de cărămidă și mortar. Sunt de proastă calitate. Cărămida este fisurată, fărâmicioasă iar mortarul nu e mortar, ci var cu nisip cum se făcea odinioară... La primul cutremur mai serios...

CONTRACTUL ESTE ÎN VALOARE DE 69.250 LEI.

Plata se va face eșalonat în funcție de etapele stabilite: 

-PLATA NR. 1: suma de 15000 ron va fi platita la data semnarii contractului. ACEASTĂ PLATĂ S-A EFECTUAT AZI 04.12.2019.

-PLATA NR. 2: suma de 10000 ron va fi platita la data predarii documentatiei: studiul geotehnic, relevee de structura, incercari de laborator, expertiza tehnica constructie

-PLATA NR. 3 : suma de 10000 ron va fi platita la data predarii documentatiei: studiul istoric

-PLATA NR. 4: suma de 15000 ron va fi platita la data predarii documentatiei in vederea obtinerii avizului Ministerului Culturii si ulterior a ISC-ului

-PLATA NR. 5: suma de 10000 ron va fi platita la data predarii documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei de construire , faza D.T.A.C.


-PLATA NR. 6: suma de 9250 ron va fi platita la data predarii documentatiei de executie, respectiv faza PT+DE 

Având în vedere necesitatea acestor sume mari, am rugat enoriașii să doneze fiecare familie în limita posibilităților. Toți banii strânși au fost chitanțați și virați în contul parohiei noastre: RO48 RNCB 0069 0352 4074 0001 BCR .
Iată dovada:
Din acești bani, precum și din alte donații am făcut primul virament bancar:

A doua plată va trebui efectuată în jur de 15 ianuarie, anume suma de 10.000 lei.

De aceea, vă rugăm să ne susțineți fiecare în acest demers anevoios. Nu este ușor, dar nici imposibil! 

Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!

Ca peroane fizice puteți dona bani fie direct la biserică unde vi se va tăia chitanță, fie direct în contul parohiei Bălăceanca: RO48 RNCB 0069 0352 4074 0001 BCR .

Cine dorește să facă sponsorizare prin firmă, vom discuta înainte de a se vira banii pentru a stabili formele legale.



Dumnezeu să vă binecuvinteze! Dăruind vei dobândi!

Cu stimă,

Pr. Iordăchescu Constantin
0771660499
padreconstantin@yahoo.com

Pr. Troi Cristian Florin
0721304875
troi_florin_cristian@yahoo.com


POZE CU FISURILE BISERICII

FISURA DE SUS PÂNĂ JOS

INTERIOR



EXTERIOR






ALTE FISURI











Share this

Related Posts

Previous
Next Post »