Doneaza pana la 3,5 % din impozitul pe care oricum il platesti!


Despre ce este vorba?
Codul Fiscal prevede că puteţi direcţiona până la 3,5% din impozitul anual către o asociaţie non-profit/unitate de cult (biserică). În cazul în care nu doriți să donați banii, aceştia vor merge la bugetul de stat.
Direcţionarea banilor nu presupune nici un cost suplimentar din partea dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să completați un formular. În cazul în care ați realizat venituri din mai multe surse şi trebuie să depuneți Declaraţia de venit global 200, veți completa o rubrică specială.
Dacă nu, puteţi completa formularul 230. Ambele formulare se depun până pe 15 martie la Administraţia Financiară sau pot fi expediate prin poştă.

Credincioșii din Parohia Bălăceanca pot aduce formulare completate la biserică. Ideal ar fi să existe și o copie xerox a buletinului, dar nu este obligatoriu. Formulare gata completate cu datele parohiei veți găsi și la biserică.

De anul acesta, pot completa acest formular și pensionarii care au minim 2000 de lei pensie (impozitată).
Formularul îl puteți descărca de aici: 
 formular 230 pentru 2019 completat

Cum procedați?


Formularul de mai sus este deja completat cu datele parohiei. Dumneavoastră completați cu datele din buletin pe ambele părți și semnați! Adăugați și o copie după buletin! De ce? Deoarece în cazul în care se strecoară o greșeală, formular se anulează și nu se mai trimit banii. Totul e electronic. Se introduc datele din formular, iar dacă ceva e greșit nu se mai virează banii. Dacă există și o copie după buletin, se verifică datele și se introduc corect în sistem.


Formularul 230 se poate depune:

– în format hârtie direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. (aici ai lista administrațiilor);  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm
– online, prin serviciul Spațiul privat virtual pe pfinternet.anaf.ro
– online, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro.


MOTIVAȚIE

Sunt multe activitățile pe care le avem de făcut!

1. Restaurarea si reconsolidarea bisericii
2. Clubul Copiilor
3. Activități Social-Filantropice


Suntem o comunitate. Ce înseamnă acest lucru? Avem în comun ceva! Ce? Biserica care ne unește? Cum așa? Aici veniți să vă botezați/cununați copiii și nepoții! Aici veniți să vă plângeți și să vă prohodiți morții! Aici veniți să vă descărcați în Scaunul Spovedaniei păcatele, neputințele și necazurile. Aici, veniți să vă tămăduiți la Sfântul Maslu și să vă împărtășiți la Sfânta Liturghie! Dacă nu vom reconsolida biserica de urgență, urmașii noștri ar putea rămâne fără ea la primul cutremur serios!!!

Toate costă... Nu cerem bani pentru noi, ci pentru biserica comunității! Banii vor fi folosiți expres pentru demersurile ce trebuie făcute! Dovada o găsiți AICI. Banii care vor veni prin completarea acestui formular, nu vor veni din buzunarul dumneavoastră, ci din buzunarul statului! Dumneavoastră (firma la care lucrați) platiti statului impozitul, iar din acest impozit statul trimite 3,5 % în contul parohiei. 

Dacă doriți să faceți și o donație, noi vă mulțumim din suflet! Orice ban este binevenit! Cheltuielile sunt foarte mari!

Vă mulțumim!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »